Samme forfatter til bøgerne:

  • Følelsesbogen – Jeg er en skumfidus med rokketand og bar numse
  • Fantas Følelser
  • Kærlina og Kærlino – serien: Sut Slut, Hej Børnehave, Storesøster, Storebror og Ble Væk.
  • Frie Børn flyver højest – en bog om frihed (netop udkommet)

Forfatteren

Jeg fik ideen til bøgerne Lille Eid og Eid Pynt, da jeg som mor ønskede at indvie min datter i den religiøse og kulturelle muslimske højtid og fest: ramadan og eid. Jeg søgte bøger på dansk, men der var intet at komme efter. Derefter på engelsk og arabisk; desværre var de få eksisterende ikke tidsvarende eller stimulerende. Det er mit håb, at andre med samme ønske kan få glæde af bøgerne og pynten sammen med deres børn.

Som engageret verdensborger har jeg valgt at påtage mig et socialt ansvar for danske børn med anden kulturel baggrund og samtidig at berige danske etniske børn med en farverig og solstrålende kultur. Min hensigt er at bidrage til et harmonisk og inkluderende samfund med plads til vores spændende forskelligheder, uanset hvilken trosretning vi har valgt eller ikke valgt. Især når vi beskæftiger os med børn, er det vigtigt at holde fokus på en positiv og kreativ tilgang til tilværelsen. Vi skal udvikle og stimulere børn. Kreativitet og tilpasning er hjørnestene for vores overlevelse og vejen henimod alt det, vi endnu ikke ved. Vi skal tage vejen væk fra isolation og i stedet vælge harmonisk sameksistens.

Jeg vil gerne være positiv, nysgerrig, imødekommende og i stand til at rumme både små og store drømme. På den måde er jeg stadig et barn. Hvad med dig?

De bedste hilsner // مع أطيب التحيات // Best regards// Saygılarımla Salaan // ba ehteram // srdačan pozdrav // نیک تمناوٗں کے ساتھ

Laila Muhareb Udby

Uddrag fra bogen ”Lille Eid”. ”Hvorfor er ramadan så vigtig” spøger jeg. ”Ramadan er til for at finde ro, tro og tænke tanker” siger farfar nærmest syngende, mens han ser frem for sig ”og til at finde fred i sit hjerte, rumme alle og hjælpe andre, især dem der har brug for det,” slutter han.

Ps. Bøgerne har fået lektørudtalelse og findes som undervisningsmaterialer på EMU.